Hoe wordt je een illustrator of kunstenaar?

Topic Progress:

Hoe wordt je een illustrator of kunstenaar.

Ja, hoe wordt je dit? Zit creativiteit in je genen en hoef je alleen maar een knopje aan te doen, om de creatieve flow zijn werk te laten doen.

Of ben je illustrator nadat je hier een passende opleiding voor hebt gedaan?

Je voelt het vast al.. zo werkt het niet.

‘Je bent niet meteen een jazz muzikant wanneer je je eerste saxofoon les hebt gehad’

 

Zo werkt het ook met creativiteit.

Je wordt een illustrator of kunstenaar, door te gaan zitten, te gaan doen, uren maken en vervolgens weer opnieuw beginnen. Vallen om vervolgens weer op te staan.

Geloof me niet iedereen heeft de ambitie om kunstenaar te worden, het mag ook een stapje terug:

Je kan de vraag namelijk ook zo stellen: Hoe word ik creatief? Het antwoord is hetzelfde: Zitten, doen en uren maken en opnieuw beginnen.

Van ons volwassenen wordt doelgerichtheid en verantwoording verwacht. Wij zijn ervoor gemaakt om vrij rigide ons leven in te vullen. Zo lang het zin heeft wat we doen, geeft het voldoening. We zijn geneigd ons leven in te vullen met overzichtelijke schema’s, digitale familieagenda’s en to do lijstjes. We willen een kop en staart, en haal alles uit het leven.

Maar gun je jezelf dan wel de tijd om echt te investeren in jezelf?

ga je dan niet voorbij aan wat je diep in je hart het leukste vind om te doen? Loop je het pad wat anderen van je verwachten, of durf je stil te staan en te luisteren naar jezelf, om te ontdekken wat je het liefste doet?

 

 

Share